Svensk tapetdesign

I Nyans sortiment hittar du tapeter av hög kvalitet som är lokalt tillverkade i Sverige, där hela tillverkningsprocessen sker innanför våra väggar. Bland Nyans tapeter finns mönster som passar bra för fondväggar, men också diskreta mönster för hela rum. Nyans tapeter andas skandinavisk design och vi är stolta över vår svenska tapettradition!

nyans_ida
Alla Nyans tapeter tillverkas lokalt på plats i Gävle, från skiss till färdig produkt.

Svenskt tapethantverk från Gävle

Nyans tapeter är tryckta med en tryckteknik där man använder extra mycket färg. Det ger en speciell tryckyta som gör dina väggar mer levande. Dessutom har tapeterna en hög ljusäkthet. Därför bleks inte tapeterna, utan håller sig oförändrade under lång tid. Nyans tapeter innehåller inga skadliga ämnen och har framställts på ett miljövänligt sätt. All överbliven färg tas om hand och pappersavfall omvandlas till värme.

Våra tapeter är tryckta med traditionell tryckmetod, då vi använder upp till 10 gånger så mycket färg som med andra tryckmetoder. Det ger tapeterna en känsla av handtryck samtidigt som vi trycker allt från små detaljer till stora tryckytor. Vi åstadkommer detta med en kombination av traditionell teknik, skickligt hantverk hos våra tryckare och modernt datorstöd. Nyans tillverkning är placerad i Gävle.

Utveckling och kvalitetssäkring

I vårt egna laboratorium arbetar vi ständigt med produktutveckling. För att kvalitetssäkra tapeten tillverkas all vår färg och ytlack i huset. På laboratoriet förfinas färgrecept och här kontrolleras papper, råvaror, tapeternas slitstyrka mm. Kvalitetssäkringen fortsätter sedan under botten- och mönstertryck och vid uppspolning på tapetrullar.

Nyans – miljövänliga tapeter

Vi har sedan början tillverkat tapeter som inte skadar miljön. Alla färger och lacker är vattenburna och helt fria från lösningsmedel och PVC. När vi väljer nya material är miljövänligheten ett viktigt kriterium. Det ger oss även en bra arbetsmiljö i och utanför fabriken. Överskottsfärg tar vi hand om på ett miljövänligt sätt. Pappersavfall omvandlas till värme. Allt vi gör genomsyras av hänsyn för miljön.

Inspiration för hemmet

Inspiration kommer från olika håll. Vi har tapeter som passar att sätta som en ensam våd, en fondvägg och helrum.
Nedan ser du några exempel på hur mycket en tapet kan göra för ditt hem.

– Ett perfekt ställe att våga vara lite djärvare påär om du t ex har en trappa. Experimentera och skapa dramatiska effekter med mönster eller färger utan att det tar över.

– Rumsgestaltning. Ett långsmalt rum blir ännu längre med horisontella tapeter, så där kan det vara bättre med vertikala ränder eller annat mönster.

– Skapa olika avdelningar i ett avlångt rum med hjälp av tapeter. Prova att sätta avvikande våder på ena långväggen , så har du fått två rum i rummet.

– Färgens styrka och ton tapeten har stor betydelse. En mild färg är lugnande medan en är stark oavsett typ av färg. Antal färger påverkar också, ett färgrikt hem ger stimulans men blir det för mycket upplever vi det som stressande.

– Skapa en ombonad känsla genom att tapetsera tätare mönster (behöver ej vara färgstarkt) på alla väggar. Rummet blir på så sätt mer ombonat.

Upptäck hur roligt det är att uttrycka din personlighet på väggarna!

 

 

Postadress Nyans

Duro Sweden AB
Box 907
801 32  Gävle